LT
Apie greitus testus
Testai nėštumui nustatyti
 -   RapiPreg® plokštelė
 -   RapiPreg® juostelė
 -   RapiPreg® tiesioginis
 -   Ką turi žinoti pacientas
 -   Ką turi žinoti farmacininkas
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Nėštumo testo atsiradimo istorija
Testai ovuliacijai (vaisingoms dienoms) nustatyti
 -   OneStep® LH testas
 -   Kada pradėti tyrimą?
 -   Kaip OneStep® LH veikia
 -   Dažnai užduodami klausimai
 -   Menstruacinis ciklas
Apie mus
Kur įsigyti?
Klausk gydytojo
 -   visi atsakymai
 
DAŽNIAUSIAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI APIE NĖŠTUMO NUSTATYMO TESTUS



Kaip nėštumo testai nustato nėštumą?

Namuose naudojami nėštumo nustatymo testai parodo žmogaus chorioninio gonadotropinio hormono (ŽCG) buvimą moters šlapime. ŽCG yra glikoproteinas, kurį gamina kiaušinėlis tuoj po apvaisinimo.



Ar nėštumo nustatymui turi įtakos testo jautrumas?

Nėštumo testo jautrumas svarbus nustatinėjant ankstvą nėštumą. Kuo testas jautresnis, tuo anksčiau galima nustatyti nėštumą.

ŽCG koncentracija yra išreiškiama militarptautiniais vienetais (t.y. kiekiais, lygiais 1/1000 tarptautinių vienetų 1 mililitre). Testai, kurių jautrumas žemiausiam ŽCG lygiui yra 25 mTV/ml yra jautresni už testus, kurių jautrumas yra nuo 50 iki 150 mTV/ml.)

Visų RapiPreg® testų jautrumas yra 25 mTV/ml. Tai suteikia galimybę nėštumą nustatyti tepraėjus 7-10 dienų po apvaisinimo (RapiPreg® testo rezultatas bus teigiamas).

Atminkite, pastojimo diena nebūtinai sutaps su lytinio akto diena, kadangi pastoti galima per 2-4 dienas po lytinės sueities.


 
Kada anksčiausiai galiu atlikti nėštumo testą RapiPreg®? Ar būtina laukti mėnesinių?
 
RapiPreg® nėštumo nustatymo testai yra labai jautrūs, jie suteikia galimybę nėštumą nustatyti tepraėjus 7-10 dienų po apvaisinimo. Todėl laukti mėnesinių tikrai nėra būtina - atliekant RapiPreg® testą su rytiniu šlapimu, kuriame ŽCG koncentracija yra didžiausia, nėštumą nustatyti galite dar prieš mėnesinių datą.
 

 
Kiek tikslūs namuose atliekami nėštumo testai?

Laboratoriniais kiekybiniais tyrimais nustatyta, kad RapiPreg® testų tikslumas siekia daugiau nei 99%.



Kiek laiko aš turėčiau būti nesišlapinusi prieš tyrimą? Ar turėčiau tyrimui naudoti rytinį šlapimą?

Naudodajant RapiPreg® nėštumo testus, bet kurio paros laiko šlapimas yra tinkamas. Nors didžiausia ŽCG koncentracija yra rytiniame šlapime, RapiPreg® yra labai jautrūs, todėl tyrimą galite atlikti bet kuriuo paros metu. Žinoma, visada galima patarti 3-4 val. prieš testo atlikimą nevartoti skysčių bei nesišlapinti - tuomet ŽCG koncentracija šlapime atitiks rytinio šlapimo koncentraciją.

Jeigu šlapimo mėginys yra per daug atskiestas (dideliu išgerto vandens kiekiu ar dėl dažno šlapinimosi), jame gali nebūti reikiamos ŽCG koncentracijos. Įtarus nėštumą, nors rezultatai būtų neigiami, per 48-72 val. turi būti paimtas ir ištirtas rytinis šlapimo mėginys.



Jei juostelė testo `T` dalyje yra šviesesnė už juostelę `C` dalyje, ar tai reiškia teigiamą rezultatą?

Jei išryškėja 2 juostelės (`T` ir `C` dalyse), rezultatas yra teigiamas, net jei viena juostelė yra šviesesnė už kitą.



Kaip galėjo nutikti, kad testo rezultatas buvo teigiamas, nors aš nebuvau nėščia?

Klaidingi testo rezultatai pasitaiko labai retai.

Klaidingas teigiamas testo rezultatas galėjo atsirasti, jei įvyko savaiminis persileidimas arba Jūs neseniai pagimdėte ar turėjote nėštumo nutraukimą. Šiais atvejais tam tikrą laiko tarpą išlieka klaidingai teigiami testo rezultatai.

Moksliniais tyrimais patvirtinta, kad pusė visų apvaisinimų neišsivysto į nėštumą. Tokiu atveju labai retai testo rezultatas būna teigiamas, nors kitų nėštumo požymių ar simptomų nėra.

Klaidingi teigiami rezultatai būna ir tada, kai testas vertinamas praėjus daugiau nei 10 minučių.
Prieš atliekant testą, būtina perskaityti atlikimo instrukciją.



Praėjus vienai minutei testo rezultatas buvo neigiamas, tačiau po valandos ar vėliau išryškėjo 2 juostelės. Ar aš nėščia?

Testo rezultatų negalima vertinti praėjus daugiau nei 10 minučių. Jei juostelė testo `T` dalyje neišryškėja per 4-5 minutes, nėštumo nėra.
Tačiau gali būti, jog ŽCG koncentracija Jūsų šlapime yra labai maža. Taip būna pačioje nėštumo pradžioje. Tokiu atveju rekomenduojame po kelių dienų pakartoti RapiPreg® testą iš naujo.


Ar aš galiu būti nėščia, jei testo rezultatas neigiamas?

Jei įtariate nėštumą, o testo rezultatas neigiamas, nusipirkusios naują RapiPreg® testą, pakartokite tyrimą po 2-3 dienų. Atidžiai perskaitykite instrukciją!
 
Rezultatas galėjo būti neigiamas, jei naudojote stipriai praskiestą šlapimo mėginį arba testą atlikote nepraėjus 7-10 dienų po pastojimo.



Ar medikamentai gali įtakoti nėštumo testo rezultatą?

RapiPreg® testai yra specialiai sukurti ŽCG nustatymui šlapime. Medikamentai, kurių sudėtyje yra ŽCG, gali iškreipti rezultatą. Tokiu atveju testas gali būti klaidingai teigiamas.

Alkoholis, analgetikai (nuskausminantys), antibiotikai, geriamieji kontraceptikai neturi jokios įtakos testo rezultatui.
Jei pakartoję testą gavote netikėtą rezultatą, kreipkitės į gydytoją.



Kaip įvertinti testo rezultatą?

Pasibaigus visam testo reakcijos laikui (4-5 min.), testo laukelyje `T` (Test - anglų klb.) atsiranda arba neatsiranda rožinės spalvos juostelė. Kontrolinė juostelė laukelyje `C` (Control - anglų klb.) atsiranda visada ir tai reiškia, kad testas veikia.`T` dalyje išryškėjusi rožinė juostelė rodo esant nėštumą. Neryški, blanki rožinė juostelė taip pat reiškia nėštumą. Rezultato patvirtinimui po 24-48 val. testą pakartokite.



Jei po 10 minučių neišryškėjo nei viena juostelė, ką daryti?

Tai gali reikšti, jog tam, kad testas tinkamai veiktų, buvo panaudotas per mažas šlapimo kiekis. Papildomai neskubėdamos įlašinkite 3-4 šlapimo lašus į apvalią testo duobutę arba pakartokite tyrimą su nauju testu. Lašinant šlapimą į testo duobutę, įsitikinkite, kad jis visiškai susigertų į absorbentą.



Ką turėčiau daryti, jei testo rezultatas neigiamas (nėštumo nėra)?

Jei rezultatas neigiamas, Jūsų šlapime nebuvo aptiktas ŽCG. Tai reiškia, jog greičiausiai Jūs nesate nėščia. Tačiau galbūt Jūs neteisingai apskaičiavote turėjusių įvykti mėnesinių datą, ypač jei Jūsų menstruacinis ciklas nereguliarus. Jei per savaitę neprasidės mėnesinės, testą pakartokite. Jeigu testo rezultatas vis tiek  neigiamas, o menstruacijos neprasidėjo, turėtumėte kreiptis į savo gydytoją.



Ką turėčiau daryti, jei testo rezultatas teigiamas (nėštumas yra)?

Jei rezultatas teigiamas, turėtumėte kuo skubiau kreiptis į savo gydytoją. Ankstyva nėštumo priežiūra labai svarbi Jūsų ir kūdikio sveikatai.


NEMOKAMA KONSULTACIJA
 
Gydytojų informacija dėl
testo atlikimo bei rezultatų
vertinimo teikiama telefonu
 
(8-655) 75550

TURITE KLAUSIMŲ?
 
Klauskite tiesiog
mūsų svetainėje!
 
> klauskite <
> visi atsakymai<